Terrorisme

8 april 2016

De gruwelijke gebeurtenissen van 22 maart in Brussel doen bij vele mensen vragen rijzen over de dekking van verzekeringspolissen tegen de gevolgen van terreurdaden.

Graag geven we u de volgende info mee:

 1.      De wet van 1 april 2007 voorziet in de verplichte dekking van terrorisme  in de meest voorkomende verzekeringscontracten:
  1. Alle levensverzekeringen;
  2. De ziekteverzekeringen;
  3. De verzekeringen tegen arbeidsongevallen;
  4. De verzekeringen tegen lichamelijke ongevallen;
  5. De brandverzekering eenvoudige risico’s;
  6. De verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen voor in België ingeschreven voertuigen;
  7. De verplichte aansprakelijkheidsverzekering ingeval van brand en ontploffing van uitbaters van voor publiek toegankelijke gebouwen.
 2. In andere verzekeringen (vb. omnium auto, hulpverlening, rechtsbijstand, bedrijfsschade en “grote risico’s” brand) is de dekking  niet verplicht. In dat geval moet de verzekeraar de uitsluiting terrorisme  wel expliciet vermelden in de polis.
 3.  De vzw TRIP werd enkele jaren geleden opgericht, een initiatief van de Belgische verzekeraars, dat de gevolgen van een terreurdaad moet   helpen opvangen. De website heeft een uitgebreide rubriek met  antwoorden op veel gestelde vragen.
 4.  Alle maatschappijen communiceren momenteel ook naar de verzekeringsmakelaars, onder meer over hun werking de komende dagen, en de regeling van de schades.

 

Pensioensparen

26 oktober 2015

Bereid dus vanaf vandaag uw pensioen van morgen voor… en profiteer meteen van een aanzienlijk belastingvoordeel tot wel 282 € per jaar!
Bij ons kan u met volle gemoedsrust sparen voor uw pensioen via een pensioenspaarverzekering. Enkel via een pensioenspaarverzekering is uw gespaard bedrag voor 100 % gewaarborgd. Daarenboven geniet u een gewaarborgde basisrente die op vandaag tot 4 x hoger ligt dan op een klassieke spaarrekening.

Kom gerust met ons praten voor een vrijblijvend nazicht van uw contract.

DKV App – Test hem nu uit!

9 januari 2015

Dkv appGeloof het of niet, maar de eerste DKV App is een feit. En dat is maar één onderdeel van de digitale evolutie die DKV heeft ingezet. Deze applicatie is een ideale springplank om onze gemeenschappelijke klanten meer en meer digitaal tegemoet te komen. Minder papier, snellere communicatie, en de klant wordt makkelijker herkend. Als dat geen voordeel is!

Nieuwsgierig naar wat de DKV App zoal kan? U kan ze gratis downloaden, zowel voor iOS8 (Apple) als voor Android toestellen. Jullie krijgen de primeur als eerste geïnformeerd te worden. Test ze uit en stuur ons uw bemerkingen naar mobile@dkv.be.

Download de DKV App in de App Store of in Google Play. Deel deze informatie gerust met anderen in uw omgeving.

In de DKV App kan u niet alleen een digitale versie van uw Medi-Card® opslaan -zo hebt u ze altijd bij de hand- , maar vindt u ook de oproepnummers van DKV Assistance in België en het buitenland, en de adressen van Medi-Card® ziekenhuizen in België. De App voorziet ook een praktische agenda met alarm om tijdig uw geneesmiddelen in te nemen.

Zeer praktisch dus. Probeer hem nu!